Ruukussa

On vasta helmikuu, mutta lisääntynyt valo saa kroonisen multasormien syyhytyksen aivan uudelle tasolle. Lienee kuitenkin parasta malttaa pysytellä viherkasvien parissa pieni tovi.

Tänä talvena olen hankkinut useammankin uuden viherkasvin. Ostan mielelläni kasvini paikallisesta pikkuisesta kukkakaupasta, koska on mukava käyttää kotialueen palveluja. Sitäpaitsi Helsingin Käpylän Kirsikankukasta saa taatusti hyvälaatuisia kasveja. Viimeksi merkkasin kalenteriin, kun kuulin että omistajapariskunta käy itse Saksassa valitsemassa seuraavan viherkasvierän.

Yksi vaihtoehto viherkasvihankinnoille on kirpputorit. Olen roudannut kasveja jopa maakuntien pikkukirppiksiltä, mutta kätevintä ne on hakea naapurista Facebookin alueellisen kirpputorin kautta.

Tämä talvi on ollut kamalan pimeä, ja kasvini ovat olleet välillä aika surullisia. Mutta tämä yksi lajike se vaan jaksaa. Palmuvehka on ainakin minulla idioottivarma. Se on aina rehevän näköinen, ei vaadi paljon vettä tai muuta huomiota, ja tämä pienempi yksilö on päättänyt lisääntyä tässä joulu—helmikuun aikana. Aluksi se kasvatti kaksi hupaisan näköistä kirkuvan vihreää tornia, mutta nyt näitä uusia alkuja on jo monta.

Mutta millaiset kukkaruukut ovat tällä hetkellä mieluisimpia? Kotini on museotavaraa, ja minulla on paljon vanhoja huonekaluja sekä rottinkia. Ruukuissa minua miellyttävät pelkistetyt muodot sekä luonnonmateriaalit ja -värit. Tässäpä muutamia poimintoja tämän hetken keväisestä ruukkutarjonnasta.

Betoni viehättää minua karuudessaan, ja sen pinta on kauniin eläväinen. Mitä minimalistisempi muotoilu, sen parempi. Jotexin Abby-ruukut myydään 3 kpl: pakkauksissa, 31,90 / jotex.fi
Näitä Granitin betonimaisesta massasta tehtyjä ruukkuja olen hankkinut kahta pienintä kokoa. / granit.fi
Anno Collectionin Kaivo-koreja saa useampaa kokoa, ja ne sopivat ihanasti vaikka tavallisen ison saviruukun suojaksi. Punottu materiaali tuo kotiin lämpöä. / annocollection.com
Sisustukseeni on hiipinyt kuin varkain kulta ja messinki. Se on mukava vastapaino pelkistetylle tyylille. Piironki-verkkokaupasta löysin nämä messinkiset lieriön malliset Gitte-suojaruukut…
…ja samaa sarjaa tämän upean kastelukannun, 39 e. / piironki.fi
Pidän myös lasittamattomasta savesta. Tällaisia orgaanisempia muotoja löytyy läheltä, kalliolaisen Udumbara-keramiikkastudion valikoimista. No. 05, 33 e / udumbara.fi
Ihan pelkistettyjä saviruukkuja löytyy ainakin Granitista (kuva) ja Ikeasta.

Vielä etsiskelen betoni-, tai saviruukkua jossa olisi osittainen dipatun näköinen lasite. Jokin utuinen karkkiväri olisi ihana. Vinkkaahan kommenteissa jos löydät!

Millaisista ruukuista sinä pidät?

Advertisement