Pihakirppistelyä

Rakastan kirpputoreja ja olen päättänyt tehdä suurimman osan ostoksistani kierrättämällä, sillä oikeastaan ihmiskunta pärjäisi jo olemassa olevilla tavaroilla hyvinkin pitkälle. Laitan myös ahkerasti omia tavaroitani kiertoon, sillä kotona pitää olla tilaa elämiselle, enkä halua turhaan hillota minulle tarpeetonta rompetta jos se jollekin muulle on mieleistä. Enkä voi ohittaa kierrätyksen ekonomista puoltakaan. Käytettynä ostan laadukasta ja sellaista jota en raskisi uutena hankkia, sekä joskus myös vaikkapa jotain vähän hassumpaa päällepantavaa ihan vaan, koska pukeutumista ei kannata ottaa aina niin vakavasti.

Näin kesällä tykkään kaikkein eniten kierrellä pihakirppiksiä, etenkin kun keli on jo monena viikonloppuna ollut mitä ihanin. On mukavaa saada kurkistaa lähiseutujen kauniille vanhoille pihoille, jutustella tuntemattomien kanssa ja hörpätä vaikka itse tehtyä raparperimehua jonkun myyntipisteellä shoppailun lomassa. Vakoilen mielelläni myös vanhojen talojen kukkaistutuksia ja arkkitehtuuria. Tähän mennessä tämän kesän parhaita pihakirppistapahtumia ovat olleet Arabian katufestarit ja Puu-Vallilan pihakirppikset. Osallistuin myyjänä myös oman kadun pihakirppikseen muutama viikko sitten, ja sekin oli hauskaa.

Harmittaa, ettei minulla ollut Puu-Vallilassa kunnon kameraa mukana. Toisaalta löysin sieltä niin paljon kivaa vaatetta itselleni, että lopulta oli pakko jättää loput pöydät penkomatta, kun kädet eivät enää riittäneet ja budjettikin täyttyi, eli ihan hyvä etten rontannut kameraa olalla. Olin kyllä tohkeissani löydöistäni, ostin muutamia ihanan kaheleita vaatekappaleita, kuten tämän hassun pörrötakin. Aurinkolasit puolestaan nappasin tänään Vallilan isojen pihojen kirppikseltä. Takki maksoi 2 e ja lasit 0,50 e.

Löysin myös esimerkiksi Mirkka Metsolan kreisit kinkkuverkkoleggarit shortsien kanssa pidettäviksi, ja sain pikkurahalla haaveilemani Adidaksen retromalliset tennarit, sekä ihan uudet varsitossut, jotka ilmeisesti olivat jonkun muun hutiostos, omaan jalkaani juuri passelit. Upea matallinhohtoinen vintageneule päätyi kaappiini neljällä eurolla, alla viskoosipohjainen paljettitoppi, jollaista olen metsästänyt jo kauan kaiken polyesterin joukosta tanssiharrastusta varten. Sain myös hankittua kaksi käyttämätöntä ihanaa hamam-pyyhettä kesän uimaretkille.

Pakko vielä näyttää omituisin ja hauskin löytö jonka teimme Arabian katufestareilla: 80-luvun lasten ostoskärry! Juuri tällaista olen itsekin lykkinyt pienenä pitkin kyläkaupan käytäviä. Heila keksi, että siinä voisi kasvattaa köynnöstävää kukkaa. Toistaiseksi tein siitä lehtitelineen.

Lisää kirppislöytöjä luvassa piakkoin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s