Puutarhakuumetta Järvenpäässä

Bongasin uuden aikakauslehden, josta innostuin kovasti aina keväällä heräävässä vihervimmassani. Ihana viherkoti ei ole perinteinen puutarhalehti, vaan palvelee myös tällaisia kaupunkilaishippejä. Lehti käsittelee vihersisustamista, ja ulkoasultaan herkullisesta julkaisusta luin trendikkäimmistä viherkasveista, kauneimmista ruukuista, viherhuoneista ja parvekkeista. Kotiini on hiljattain muuttanut monta uutta vihreää perheenjäsentä, ja jotenkin tuntuu, että olen parhaillaan ihmeellisen rehuaivotärähdyksen kourissa.

lehti

Lehdessä oli haastateltu myös Järvenpään kukkatalon yrittäjää ja floristia Saija Sitolahtea, jolla on oma blogikin. Kukkatalo tuli vastaan myöhemmin myös muualla. Koska olen juuri saanut eräänlaisen toimeksiannon (tai ainakin suostumuksen) tehdä jotain heilani parille hieman unohdetulle kukkapenkille Punaisessa puutalossa, päätimme alkuviikosta suunnata Järvenpäähän tutustumaan monipuoliseksi kehuttuun puutarhaliikkeeseen.

Ja todentotta, Järvenpään kukkatalo lunasti odotukset. Harvoin olen nähnyt niin monipuolista valikoimaa, kasvit olivat näyttäviä ja hyvin hoidettuja, missään ei näkynyt mitään rupsahtanutta ja puolivillaista. Viherpihalta löysimme kukkapenkkeihin yhtä ja toista. Vaikka on melko varhainen kevät, jopa ulkoamppelit olivat niin runsaita, että tuli tunne, että joidenkin taustalle olisi tarvittu vähintään kartano. Valitsimme mielestämme orvokkiasetelman pienimmästä päästä, mutta kotona sininen kukkavyöry oli kuitenkin varsin komea. Myös Kukkatalon omat kevätistutukset olivat näyttäviä, ja kotipuutarhurille iski melkein kateus ja kaipuu syksyyn, jotta saa ostaa kevätsipuleita. Melkein.

Mutta sitten niihin viherkasveihin. Tällä kertaa tyydyimme vain esikatselemaan valikoimaa ja haaveilemaan. Olen ehdotellut heilalle ainakin parin isomman viherkasvin hankkimista, hänellä kun huonekorkeutta ja lääniä olisi talossa enemmänkin. Omaan kotiini himoitsen vielä ainakin helmivillakkoa ja kumipuuta, ehkä myös eukalyptusta. Yhdeksänvuotias Harakanpoika on ruvennut keräämään kaktuksia, ja puutarhakaupassa myös isompi mies viipyi pisimpään upean kaktusosaston äärellä.

Ja löytyihän se helmivillakkokin. Näin isoja en olekaan nähnyt muualla, mutta kasvit olivat sen verran arvokkaita, melkein 50 euroa, että jäivät tällä kertaa vielä kauppaan. Ihailin myös mielettömiä murattiamppeleita, ja yritin ehdotella tätä nyt niin trendikästä kasvia Punaisen puutalon ylätasanteelle. Miehelle muratista tuli kuitenkin vääriä mielikuvia, ja olihan kasvia tosiaan oman isäni hautakukkalaitteessakin hiljattain, joten ymmärsin yskän. Viherkasvit ovat tärkeitä sisustuksessa, ja niiden täytyy tuntua ehdottomasti oman näköisiltä.

Myös ruukut ja muut tykötarpeet olivat myymälässä jotenkin hyvin valittuja ja omaa silmääni miellyttäviä. Vaikkapa nämä timantin näköiset graafiset keramiikka-amppelit.

Luulenpa, että Järvenpäässä tulee vierailtua useamminkin, etenkin kun kukkatalon vierestä löytyi ihan huikealla valikoimalla varustettu K-Citymarket sekä parikin hyvää itsepalvelukirppistä.

Alhotie 6
04430 Järvenpää
Puhelin: 09-279 7070
myynti[ät]jarvenpaankukkatalo.fi
Aukioloajat: arkisin 8-20, la 8-18, su 9-18
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s